top of page

Vad gör vi på
Simas 
Sjuksköterskemottagning?

TBE-Vaccin - 400 Kr

TBE-vaccin skyddar mot fästingöverförda encefalit, en potentiellt allvarlig sjukdom som påverkar hjärnan. Genom att stimulera immunsystemet att bekämpa TBE-viruset minskar vaccinet risken för infektion. Särskilt viktigt i områden med hög fästingförekomst, erbjuder TBE-vaccin en effektiv förebyggande åtgärd mot denna smitta, vilket kan vara avgörande för att upprätthålla hälsa och välbefinnande.

Hälsokontroll (Stor)- 1 289 Kr

Vad inkluderas i stora hälsokontrollen?


Vi mäter vikt, midjemått, BMI, syresättning i blodet, kroppstemperatur, puls och blodtryck samt genomför en lungkapacitets undersökning. Dessutom tas blodprover:

​-Blodvärde (Hemoglobin)
-Blodets sockernivå
-Blodfett
-Levervärde
-Sköldkörtel prover
-Njurvärde

​Utöver det är det en sjuksköterska som genomför en kort intervju och pratar med personens utmaningar med hälsa. Återkoppling sker i personens journal. Skulle prover inte falla inom intervallet "normala", kommer sjuksköterskan att kontakta personen.

Öronundersökning - 99 Kr

Vår öronundersökning är en viktig del av vårt diagnostiska process. Vi undersöker öronen för att upptäcka eventuella problem som hörselnedsättning eller öroninfektioner. Vårt erfarna team av sjuksköterskor kan också ge råd om lämpliga behandlingar.​

Öronspolning av vaxproppar - 250 kr

Vi använder en säker och effektiv metod för att ta bort vaxproppar från öronen. Detta är en vanlig åtgärd för att förhindra hörselnedsättning och andra öronproblem.

Hälsokontroll (liten) - 799 Kr

En hälsokontroll är en investering i dig själv och din hälsa. Genom några få kontroller kan du i tid få råd och hjälp med hur du kan förändra din livssituation mot en förbättrad hälsa. Vår hälsokontroll är en snabb och effektiv metod för att få en överblick över din hälsa. Vi utför grundläggande tester inklusive kontroller.

Vad innehåller hälsokontrollen?


-Blodvärde (Hemoglobin)
-Blodets sockernivå
-Blodfett
-Blodtryck & Puls
-Blodets syresättning
-Vikt & BMI
-Midjemått

Blodtryck & Puls - 119 Kr

Vi mäter ditt blodtryck och puls för att upptäcka eventuella problem med hjärt-kärlsystemet. Våra erfarna sjuksköterskor kan också ge råd om livsstilsförändringar för att hjälpa till att förbättra din hjärthälsa.​

 

Första bedömning (konsultation) - Kostnadsfritt

Vi erbjuder en kostnadsfri första bedömning för att säkerställa att du får rätt vård och behandling. Vi tar oss tid att lyssna på dina behov och bekymmer, och genomför en grundlig undersökning för att fastställa dina hälsobehov.

Mätning av Hb (blodvärde) - 150 Kr

En låg nivå av hemoglobin kan indikera en underliggande hälsoproblem, som anemi. Vi utför mätningar av ditt blodvärde för att upptäcka brister i blodet och hjälpa dig att vidta åtgärder för att förbättra din hälsa.​

Glukosmätning (blodsockervärde) - 150 Kr

Vi utför blodsockermätningar för att övervaka din diabetes eller för att upptäcka eventuella problem med blodsockernivåerna. Vårt erfarna team av sjuksköterskor kan ge råd om livsstilsförändringar och medicinering för att hjälpa dig att hantera din diabetes.

Företagsvård (Hälsokontroll, rådgivning & utbildning)

Att ha en god hälsa bland anställda på ett företag är av största vikt. Det avspeglas i hur företaget presterar - friska och glada medarbetare arbetar bättre än sjuka och missnöjda. Det ökar även antalet friskdagar - om de anställda i grunden har en god hälsa, och den goda hälsan upprätthålls med goda företagshälsorutiner, kommer de inte att bli sjuka och sjukskriva sig lika ofta. Det gynnar både företaget och privatpersonen. Fånga upp tidiga signaler på ohälsa och få friskare företag och organisationer. Med förebyggande stöd och tidiga åtgärder minskar vi sjukskrivningar, vårdbehov och kostnader.


Vi kan även erbjuda paket inom företagshälsovård på flera andra orter än Lerum och Göteborg. Vi erbjuder en väldigt flexibel företagsvård så som hälsokontroller på ditt företag. Alltså åker vi till ditt företag för utförande av hälsovården.Är du/ditt företag intresserad av att låta medarbetarna genomföra hälsokontroll? Kul! Vi behöver bara veta hur många personer det rör sig om så skickar vi en offert!
 

Boka

Välkommen på ett besök!

För att boka din tid, klicka på knappen nedan. Vi ser fram emot att välkomna dig och ta hand om din hälsa!

image.png
Doktor Holding patientens hand
bottom of page